ziekte door bed bug
bedwants wikipedia

Bedwantsinbeeld biedt hulp bij problemen met bedwantsen. Dit doen we met hulp van onze honden die speciaal zijn getraind om bedwantsen op te sporen. Het is een unieke samenwerking tussen het Kennisinstituut voor het Beheersen van Ongedierte, KiBO-ongedierte en RONIN dogtraining. Hierdoor komen kennis over de biologie en de leefwijze van bedwantsen en de kynologische expertise op het gebied van het opleiden en trainen van honden samen. Met deze kennis en kunde kunnen en willen we u optimaal van dienst zijn. We brengen helderheid in een wereld die zich kenmerkt door vele tegenstrijdigheden en waarin deskundigheid het nogal eens laat afweten. Doordat wij zelf geen bestrijding uitvoeren en geen banden hebben met uitvoerende partijen, is ons advies te allen tijde onafhankelijk.

Last van bedwantsen

Er gaat vaak een lange periode aan vooraf, voordat men denkt aan de mogelijkheid van bedwantsen welke mogelijk de oorzaak zijn van bultjes en jeuk. Voor veel mensen zijn bedwantsen namelijk een onbekend fenomeen. Het vaststellen van deze insecten is ook niet eenvoudig. Ze kunnen zich namelijk bijzonder goed schuilhouden. Daarnaast kunnen ze lange tijd bewegingsloos blijven zitten. Visueel vaststellen is dan ook niet eenvoudig en is erg tijdrovend.  

Bedwantsinbeeld beschikt over honden die speciaal zijn opgeleid voor het het opsporen van bedwantsen. De honden zijn geselecteerd op hun goed ontwikkelde jachtinstinct en hun enthousiasme. Deze kenmerken tezamen met de drive om te willen werken, zorgen voor goede resultaten.  

De honden van Bedwantsinbeeld worden niet alleen in Nederland ingezet maar speuren ook in hotels, hostels, vakantieparken en cruiseschepen elders in Europa.

bedwantsenhond