Bedwantsen in huis?

Hoe kom ik aan bedwantsen in huis ?

Hoe kom je aan bedwantsen in huis? Als particulier kun je een besmetting oplopen doordat je een bezoek hebt gebracht aan een hotel, een hostel of een vakantiewoning. Het is zelfs mogelijk dat je één of enkele exemplaren hebt opgelopen in een trein of een vliegtuig. 

Bekijk het filmpje van National Geographic channel

Wat moet ik doen bij vermoeden van bedwantsen in huis?

Heb je het vermoeden dat je met bedwantsen in huis te maken hebt, is het zaak om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Hierbij komt direct het eerste probleem om de hoek kijken nl., hoe kom je erachter dat je gestoken bent door bedwantsen? Veel mensen hebben nog nooit van deze beestjes gehoord. Bij slechts een enkele beet wordt de oorzaak dan ook al snel bij andere insecten gezocht. Denk bijvoorbeeld aan muggen of bepaalde mijtensoorten zoals vogelmijt. Daarbij komt dat een besmetting vaak begint met slechts één of enkele exemplaren, en zie die maar eens te vinden.

De hond van Bedwantsinbeeld helpt bij het opsporen van bedwantsen in huis

bedwantsenhond

Het vaststellen van bedwantsen in huis door middel van een visuele inspectie is een moeilijke maar vooral tijdrovende klus. Dit komt omdat veel zaken moeten worden ontmanteld zoals een bed, stopcontacten, plinten enz.. Een bedwantsenhond is een uitstekend hulpmiddel. Door de inzet van een hond kan de ontmanteling worden beperkt. De neus van de hond is getraind om de lucht van een bedwants te herkennen. De hond geeft de locatie aan waar één of meerder insecten aanwezig zijn. Hierna is het de taak van de geleider van Bedwantsinbeeld om een besmetting daadwerkelijk aan te tonen door de bedwantsen of sporen ervan zichtbaar te maken. Dit dient namelijk te allen tijde te gebeuren alvorens verdere actie wordt ondernomen. Start dus nooit met een bestrijding zonder dat er daadwerkelijk een bedwants is waargenomen!

Advies

Nazorg

Wanneer bedwantsen door Bedwantsinbeeld worden vastgesteld, ontvangt u van ons advies met betrekking tot de bestrijding. Dit is maatwerk omdat de omgeving bepaalt welke bestrijdingsmethode de beste is. Welke bestrijdingsmogelijkheden er zijn leest u elders op deze website.

De inzet van Bedwantsinbeeld kan ook waardevol zijn om met de hond na een bestrijdingsactie een controle uit te voeren, om definitief vast te kunnen stellen of de bestrijding effectief is geweest.

Methoden van bestrijding

Er bestaan diverse methoden van bestrijding. Lees meer hierover.